Sunday, 3 April 2016

SIMKAD WAFY MOBILE

Selamat Datang Ke Website
WAFY MOBILE
Disini saya akan kongsikan segala maklumat mengenai WAFY.


Pengenalan WAFY
Wafy Mobile adalah di bawah program WAFY GROUP sdn bhd yang telah melancarkan program refferal bersama simkad Buzz Me di bawah syarikat telekomunikasi M8.Wafy dilancarkan pada bulan February 2016 sebulan yang lalu dan kini keahlian Wafy yang telah berdaftar mencecah 1000 ahli dan akan terus meningkat.



Manfaat2 WAFY
-Anda topup RM100 anda akan dapat RM45
-Anda topup RM50 anda akan dapat RM20
-Setiap kali anda topup melalui ewallet anda akan dapat rebate 4%
-Setiap kali anda topup RM30 dan keatas anda dapat percuma internet 500mb
-Setiap kali topup RM30 dan keatas anda dapat RM100 000 insuran
-Dua pakej bundle iaitu RM25 dan RM50(data,call dan sms)
-Call 6 sen perblok dan sms 5 sen
-Percuma id untuk meniaga online tanpa lesen SSM
-Kekal aktif serendah RM5 sebulan untuk layak mendapatkan komisyen
-Ada rancangan under WAFY
-Layak membeli belah dipasaraya online WAFY dengan point
-Topup sangat mudah secara online dengan WAFY SYSTEM MANAGEMENT
-Cabutan bertuah pergi UMRAH
-Boleh kekalkan no lama atau baru
-Tiada risiko
-Modal sangat rendah

Manfaat Bonus
Wafy menawarkan program usahawan kepada ahli di mana ahli mampu menjana pendapatan sehingga 6 angka atau lebih setiap bulan.Ada 4 jenis bonus:

1)Bonus penajaan(3 level)
2)Bonus reload(7level)
3)Bonus panggilan (7 level)
3)Bonus partner(7 level)

1.Bonus Penajaan
Anda layak menerima komisyen bonus penajaan sehingga 3 level
 Level 1 anda akan terima RM15 setiap seorang
Level 2 anda akan terima RM2 setiap seorang
Level 3 anda akan terima RM3 setiap seorang

2.Bonus Reload
Anda layak menerima komisyen bonus setiap ahli di level 1 hingga level 7 anda setiap kali mereka membuat reload topup.Walau bagaimanapun ahli biasa/tidak langganan partner anda hanya layak terima komisyen bonus dari level 1 hingga 4 sahaja.Untuk melayakkan sehingga level 5,6 dan 7 anda perlu melanggan pakej partner.Lihat gambar berikut dibawah. *Saya akan jelaskan mengenai langganan partner ini di bahagian berikut.



3.Bonus Panggilan
Anda layak menerima komisyen bonus setiap kali ahli di level 1 hingga 7 anda membuat panggilan.Bonus komisyen ini akan dikira melalui jumlah keseluruhan berapa yang di caj setiap panggilan.Walau bagaimanapun anda ahli biasa/tidak langgan partner anda hanya layak terima komisyen bonus dari level 1 hingga 4 sahaja.Untuk melayakkan sehingga level 5,6 dan 7 anda perlu melanggan pakej partner.Lihat gambar berikut dibawah. *Saya akan jelaskan mengenai langganan partner ini di bahagian berikut.



4.Bonus Partner
Pakej Partner ada 3 pakej iaitu partner 30,50 dan 100.Dengan langganan pakej partner anda melayakkan untuk menerima komisyen reload dan panggilan lebih dari level 4.Selain itu anda layak menerima bonus partner sekiranya ahli2 di level 1 hingga 7 anda membuat langganan partner seperti anda,jika mereka melanggan partner lebih tinggi daripada anda,maka anda akan mendapat komisyen yang lebih tinggi.Lihat gambar berikut



Potensi Pendaptan Bulanan Anda


Wafy sudah sebulan di lancarkan kini ahli telah mencecah 1000 ahli yang berdaftar.Dan saya bersama2 group WSG telah mempunyai ahli seramai 230 ahli yang berdaftar,Jadilah ahli segera dan anda akan mendapat manfaat seperti berikut:

1.Ilmu dalam pemasaran
2.Membuat pemasaran secara berkumpulan
3.Mendapat harga yang istimewa untuk bahan2 pemasaran
4.Mendapat bahan pemasaran online secara percuma seperti web replika akan datang

UNTUK RESPON YANG PANTAS SILA WHATSAPP
0123141557 (IKRAM JR)







Tuesday, 23 February 2016

Salah satu punca tak update blog

Assalamualaikum,
Dah lama saya tak menulis blog,rasanya dah 3 hari.Macam mana lah nak menambat hati korang kan kalau blog saya jarang diupdate.cewahh..Saya sendiri pun rasa tak keruan je sebab tak update blog,baru je bersemangat waja nak jadi blogger.

Tapi apakan daya,ada masalah tertentu yang dialami.Salah satu masalahnya saya hanya berblog menggunakan smartphone je sekarang ni.Sebab laptop rosak.huhu.Dalam penggunaan smartphone ni ada pulak masalah lagi yang datang internet slow lah,smartphone hang lah,haih..

Apa pun berharap dapat settlekan masalah2 ni secepat mungkin.Supaya dapat berblog dengan tenang.Maaflah eh kali ni punya cerita macam kurang hensem.huhu.

Selamat malam!

Monday, 22 February 2016

RAHSIA MENGATASI MASALAH BERAT BADAN ANDA DENGAN MUDAH DAN BERKESAN!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

 Saya ingin kongsikan rahsia mengatasi masalah berat bedan,kegemukkan badan dan seumpamanya kepada anda.Rahsianya cukup mudah dan simple hanya dengan meminum sebuah produk khas untuk anda iaitu produk syarikat Transform360




 Transform360 menyediakan 2 produk khas buat lelaki dan perempuan.Setiap kotak mempunyai berapa serbuk minuman dalam sanchet.Anda hanya perlu buat air dan minum.Mudahkan?

 Ia akan membantu membakar lemak anda dengan pantas,menambah metabolisma,testosterone,menambah tenaga,dan menambah kan otot anda.Berbaloi kan?

 Tunjukkan tubuh badan baru anda yang lebih menarik agar orang lain terkejut melihat transform anda yang baru!!

 Dah ramai orang telah berjaya mengatasi masalah anda dengan transform360.Lihat bukti berikut!

 ANDA BERPELUANG MEMENANGI RM3000!!
Sahut cabaran Transform360 dan menangi Wang tunai RM1000 untuk setiap bulan dan RM3000 untuk pemenang tahunan.Caranya mudah dengan hanya upload gambar sebelum dan selepas seperti testimoni di atas.

Jadi dapatkan Transform360 segera untuk masalah anda.Fast action fast result!!!
KLIK SINI UNTUK MENDAPATKAN TRANSFORM360

Friday, 19 February 2016

Undian pencalonan di MSMW2016 bermula?

        


 Assalamualaikum!

 Kita bersua kembali kawan2.haha.Allright,kali saya nak bagitahu yang saya dah buat undian untuk blog yang saya suka yang tersenarai di Media Social Malaysia Week 2016(MSMW)

 Korang yang khususnya blogger2 atau penggemar membaca blog kenalah support undi.Kalau tak tahu nak undi yang mana,luangkan masa sikit untuk tinjau2 blog mana yang korang berkenan,lepas itu korang undi lah.

 Diorang yang tersenarai ni otai2 tau,banyak manfaat yang diorang kongsikan kat kita semua.Jadi korang kena support diorang k.Tarikh undi start dari 2 Feb 2016 - 22 Feb 2016.Cepat2 Lah eh buat undian.

Jom undi klik sini


Bintang yang digeruni ramai

Assalamualaikum

Kali in saya nak cerite sikit pasal bintang yang dikenali ramai.bukan saya sorang je dah jatuh hati,memang ramai yang dah jatuh hati.Ni bukan bintang kat langit tuh eh,bukan pulak artist yang jelitawan lagi rupawan,ni bintang kickboxing.haa.walaupun saya tak reti nak bertinju,hanya tau cubit2 pipi orang je,tapi saya suka dengan seni mempertahankan diri.hehehe.OK lah mari kita kenali siapa bintang pujaan hati tu.






Nama:GoKhanSaki
Nama manjew:The Rebel
Umur:32 tahun ,19 October 1983
Tempat lahir:Schiedam, Belanda
Warganegara:Turkish sebab hijrah
Seni:kickboxing,muaythai
Division:light heavyweight, heavyweight
Team:Mike gym
Tok guru:Cor Hemmer

Haa tu biodata ringkas beliau.Tapi ada yang buat lagi saya teruja adalah beliau seorang beragama Islam! Haaa,sebab tu peribadi beliau ada kelas nak dibandingkan dengan fighter lain.Saki sangat professional,sangat merendah diri.Masih menerapkan kehidupan sebagai seorang Islam ketika bersukan.




Gambar kat atas ni saat mengharukan orang ramai.Secara tidak sengaja ketika pihak law an ingin membuat tendengan rendah ke arah kaki Saki,dengan pantas Saki membuat defending dengan kaki beliau sehingga kaki pihak lawan patah.ntah LA APA rasa dia.adui.Selepas kejadian ni berlaku Saki menyesal dan terus menolong pihak lawan.Lalu Saki terus memeluk ibu pihak lawan yang jadi penonton perlawanan ni.Akhirnya Saki menjadi championship dalam perlawanan final tuh dalam beberapa minit je.Nak tau macam mana cerita epic dia korang kena layan sendiri.kahkahkah.

OK Lah.tu je nak kongsi kat korang harini.bye2

Thursday, 18 February 2016

Subuh di penghulu hari

Beduk menabuh di subuh kala

Berdebar-debar jantung rasa kerinduan

Menyegerakan sembayang lalu puisi-puisi terbuai

Menemui dan mencium kekasihnya

Dikeheningan yang syahdu ini

Dia mengharu biru dalam munajatnya

“Akulah pecinta dan yang dicinta”

-puisi seorang sufi-

Aplikasi Blogger

Assalamualaikum

Haaa,malam ni saya nak kongsi sikit pasal aplikasi Blogger.com untuk smartphone.Sebab dah tepu idea nak tulis blog,biasalah kan orang baru nak berblog.hahaha

Ok lah,straight to the point,jangan belok2 lah eh? Saya rasa korang patut download app ni,yang dah download tu korang memang bijaksana macam belalang.Sebab apa kena download,sebab senang nanti korang nak tulis blog,tak payah dah pegi kat browser macam internet explorer,Firefox atau Google chrome kena search blogger.com and kena login lagi.Tambah pulak masalah kadang2 tu loading slow Lah,tak boleh type lah,setengah benda tak support lah.haih geram gak kan,sampai hilang dah idea nak tulis apa.

Dengan aplikasi ni korang boleh :
1)edit blog yang korang dah post
2)boleh tengok senarai blog korang yang dah post
3)boleh letak gambar Dari galery Fon korang atau snap
4)boleh letak lokasi korang
5)haa lagi satu boleh switch akaun k

6)korang kena cuba Lah baru korang tau apa yang best lagi


 Size dia 5mb je punkorang punye video lagi besar kan size dia..apa pun best Lah kan ada aplikasi nih,lepas sarapan leh tulis blog,tengah lepak boleh berblog,tengah mandi jangan plak korang berblog.kang basah plak nanti phone tuh..ok lah tu je yang saya nak merapu meraban malam ni..bye